Cześć wszystkim, mam Suzuki Grand Vitara V6 z 2006 roku i dostałem do niego 2 kluczyki, ale tylko jeden działa z drzwiami zdalnie itp. Szybkie sprawdzenie wykazało - brak baterii! Kupiłem CR1620 i postępowałem zgodnie z jasnymi instrukcjami, jak go zamontować.
Kluczyk wciąż nie obsługuje bezkluczykowego dostępu itp. Ani pisku!
Znalazłem te instrukcje online, czy są poprawne i czy są jakieś pułapki (jak np. zabicie kluczyka, który aktualnie działa?
Drugie pytanie, czy przyciski dotyczą tylko bezkluczykowego dostępu, tzn. czy mogę żyć z zapasowym kluczykiem i po prostu odblokowywać samochód ręcznie, jeśli będę musiał go użyć? A może moja Vitara nagle zmieni się w Black Jellybean?
Jak zawsze, każda rada mile widziana!!
Kluczyk wciąż nie obsługuje bezkluczykowego dostępu itp. Ani pisku!
Znalazłem te instrukcje online, czy są poprawne i czy są jakieś pułapki (jak np. zabicie kluczyka, który aktualnie działa?
- Zamknij drzwi
ZAMKNIJ wszystkie drzwi. - Otwórz drzwi kierowcy
OTWÓRZ drzwi kierowcy. - Wejdź w tryb programowania – krok 1
WŁÓŻ kluczyk do stacyjki i PRZEKRĘĆ do pozycji ON (tuż przed uruchomieniem silnika). - Wejdź w tryb programowania – krok 2
W CIĄGU 10 sekund PRZEKRĘĆ stacyjkę do pozycji OFF i WYJMIJ kluczyk. - Wejdź w tryb programowania – krok 3
W CIĄGU 20 sekund ZAMKNIJ i OTWORZ drzwi kierowcy 3 razy. - Wejdź w tryb programowania – krok 4
WŁÓŻ kluczyk do stacyjki i PRZEKRĘĆ do pozycji ON (tuż przed uruchomieniem silnika). - Wejdź w tryb programowania – krok 5
W CIĄGU 10 sekund PRZEKRĘĆ stacyjkę do pozycji OFF i WYJMIJ kluczyk. Pojazd odpowie cyklem blokowania/odblokowywania zamków drzwi, aby potwierdzić pomyślne wejście w tryb programowania. - Zaprogramuj pilota
NACIŚNIJ przycisk ODBLOKOWANIA na pierwszym pilocie, który ma zostać zaprogramowany. Pojazd odpowie cyklem blokowania/odblokowywania zamków drzwi, aby potwierdzić pomyślne zaprogramowanie pilota. - Zaprogramuj dodatkowe piloty
POWTÓRZ krok 8 dla wszystkich dodatkowych pilotów, które mają zostać zaprogramowane. - Wyjdź z trybu programowania
WYJMIJ kluczyk ze stacyjki, aby WYJŚĆ z trybu programowania. - Przetestuj piloty
PRZETESTUJ wszystkie piloty. Programowanie jest zakończone.
Drugie pytanie, czy przyciski dotyczą tylko bezkluczykowego dostępu, tzn. czy mogę żyć z zapasowym kluczykiem i po prostu odblokowywać samochód ręcznie, jeśli będę musiał go użyć? A może moja Vitara nagle zmieni się w Black Jellybean?
Jak zawsze, każda rada mile widziana!!