Suzuki Forums banner

Tajemnicze pikanie podczas jazdy (Suzuki Swift)

42K views 16 replies 9 participants last post by  jalil.ahmad.244  
#1 ·
Cześć!
Zastanawiam się, czy ktoś mógłby mi pomóc, mój Suzuki Swift (2011, automatyczny) zaczął piszczeć podczas jazdy. Nie ma żadnych kontrolek ostrzegawczych. Często przestaje piszczeć po kilku minutach, ale może zacząć ponownie później...
Dzięki!

#3 ·
Mam czujnik fotela kierowcy (ze światłem ostrzegawczym), ale nie jestem pewien co do fotela pasażera. Sprawdzę to, dzięki :) Nie było piszczenia, kiedy wczoraj zaparkowałem samochód, ale dzisiaj, kiedy nim jechałem, zaczęło się po minucie i trwało dalej. :mellow:

#5 ·
To bardzo krótkie sygnały dźwiękowe z krótkimi przerwami. Dziwne jest to, że żadna lampka ostrzegawcza się nie świeci. Pamiętam, że dwa dni temu zaczęło się to, gdy zjechałem z promu, przez około dwie minuty, ale ustało i nie słyszałem tego przez resztę trzygodzinnej jazdy. Dzięki za pomoc Yam :)

#16 ·
To bardzo krótkie sygnały dźwiękowe z krótkimi przerwami pomiędzy nimi. Dziwne jest to, że żadna lampka ostrzegawcza się nie świeci. I pamiętam, że dwa dni temu zaczęło się to, gdy zjechałem z promu, przez około dwie minuty, ale ustało i nie słyszałem tego przez resztę trzygodzinnej jazdy. Dzięki za pomoc Yam :)
Mam te same dźwięki, myślę, że pochodzą z radia, może to alarm przegrzania.

#6 ·
To żaden problem :) Próbuję tylko pomyśleć, co powoduje te irytujące dźwięki w moim samochodzie. Mogę tylko pomyśleć, że to wadliwy przewód w jednym z czujników wnętrza, stąd brak kontrolki ostrzegawczej, więc oba czujniki zamknięcia drzwi (mają kontrolkę ostrzegawczą), czujnik pasów bezpieczeństwa (ma ostrzeżenie dla kierowcy, a nie pasażera) to samo dla czujnika siedzenia.

Wysłane z mojego SM-G950F za pomocą Tapatalk

#7 ·
Tak, może to wadliwy przewód. Jeździłem teraz przez 10 minut i tym razem nie było tego piszczenia... Kupiłem ten samochód kilka tygodni temu i był świetnym małym samochodem, z wyjątkiem tego :/ Zastanawiam się, czy to może mieć coś wspólnego z hamulcem ręcznym, że jest poluzowany i nie na "dnie". Dzięki Yam!

#8 ·
Miałem zamiar wspomnieć o hamulcu ręcznym, ale pokazywałby się na desce rozdzielczej nawet przy najmniejszym uderzeniu, chyba że żarówka się przepaliła, wtedy nadal byłoby to wykonalne.

Daj znać, jeśli się zorientujesz :) fredd

Wysłane z mojego SM-G950F używając Tapatalk

#12 ·
Cześć ponownie! Nigdy więcej nie słyszałem tego piszczenia. Zdarzyło się to nagle, gdy jechałem ze Sztokholmu do Berlina. Ale w drodze powrotnej nic nie słyszałem i już więcej nie słyszę. Teoria może być taka, że ​​było to spowodowane tym, że miałem dużą butelkę wody i torbę na siedzeniu pasażera, a na ostrym zakręcie czujniki poczuły, że ktoś tam siedzi. Powinienem spróbować przetestować tę teorię, wkładając ciężkie rzeczy na siedzenie pasażera i zobaczyć, co się stanie, gdy będę jechał :) Dzięki za całą pomoc! /Fredd

#14 ·
Cześć ponownie! Nigdy więcej nie słyszałem tego piszczenia. Stało się to nagle, kiedy jechałem ze Sztokholmu do Berlina. Ale w drodze powrotnej nic nie słyszałem i już więcej nie słyszę. Teoria może być taka, że ​​działo się tak dlatego, że miałem dużą butelkę wody i torbę na siedzeniu pasażera, a na ostrym zakręcie czujniki poczuły, że ktoś tam siedzi. Powinienem spróbować przetestować tę teorię, wkładając ciężkie rzeczy na siedzenie pasażera i zobaczyć, co się stanie, kiedy będę jechał :) Dzięki za całą pomoc! /Fredd
Około 4 kg we właściwym miejscu uruchomi detektor siedzenia pasażera, uruchamiając kontrolkę ostrzegawczą pasów bezpieczeństwa i alarm, który aktywuje się powyżej 30 km/h i pozostaje aktywny do momentu zapięcia pasa lub wyłączenia zapłonu.

#15 ·
Cześć!
Zastanawiam się, czy ktoś mógłby mi pomóc, mój Suzuki Swift (2011, automatyczny) zaczął piszczeć podczas jazdy. Nie ma żadnych kontrolek ostrzegawczych. Często przestaje piszczeć po kilku minutach, ale może zacząć ponownie później...
Dzięki!
Cześć
Czy kiedykolwiek znalazłeś odpowiedź? Mój automatyczny Swift robi to samo. Jednak na moim siedzeniu pasażera nic nie ma i jest to bardzo losowe.
Dzięki