Suzuki Forums banner

Pomoc dotycząca kodu zabezpieczeń systemu Infotainment w modelu Vitara z 2016 roku

3 reading
71K views 66 replies 39 participants last post by  Jiving miss daisy  
#1 ·
Po odłączeniu akumulatora system Infotainment prosi teraz o 4-cyfrowy kod w celu jego odblokowania.

O ile wiemy, nie zostało to wcześniej ustawione.

Jakieś pomysły, co z tym zrobić?

#3 ·
Dzięki za odpowiedź. Bez poprawnego wpisania kodu PIN zabezpieczeń cały system wydaje się być wyłączony.

Zastanawiałem się, czy istnieje ustawienie fabryczne? Intensywnie szukałem w Google i nie znalazłem nic, co mogłoby pomóc.

Nie chcę wykorzystać moich rzekomych '5' prób, aby poprawnie wpisać kod, ponieważ wydaje się, że odblokowanie urządzenia będzie kosztować dużo pieniędzy i będzie znowu użyteczne, jeśli je zablokuję!

#5 ·
Informacje powinny znajdować się w instrukcji obsługi, ale jeśli jej nie masz, wyjmij radio i poszukaj domyślnego kodu na naklejce.
Oni nie są tak głupi, fabryka nie umieszcza kodów zabezpieczeń na radiu, które ludzie mogą odczytać. Zapoznaj się z instrukcją obsługi lub skontaktuj się z dealerem.

#25 ·
Powiedziano mi przez mojego dealera, a nie przez oryginalnego dealera, u którego samochód został po raz pierwszy zarejestrowany, że kod systemu informacyjno-rozrywkowego to zazwyczaj ostatnie cztery cyfry numeru podwozia.
Mam nadzieję, że to pomoże Ci, Stoobloo.
Hej. Czy wiesz, gdzie mogę znaleźć numer podwozia? Szukałem w instrukcji, szukałem w dokumentach w etui, w którym znajduje się instrukcja, i szukałem online, ale wciąż nie mogę go znaleźć.

#10 ·
Nie mów mi, zadzwoń do wszystkich brytyjskich dealerów Suzuki i wielu niezależnych, którzy przekazują informacje przez telefon.
Z drugiej strony wyjaśnia to ilość osób kręcących się wokół Vitaras, robiących zdjęcia tabliczki VIN tych rzadkich, cennych i kolekcjonerskich samochodów.

#11 ·
W porządku. Jeśli tak się czujesz, to w porządku. To nie było moje doświadczenie, musiałem udowodnić, kim jestem, mojemu dealerowi, zanim przekazał informacje i osobiście nie chcę, aby kod zabezpieczający był publicznie reklamowany, równie dobrze możemy umieścić go na przodzie każdego urządzenia. Nie ma sensu, żeby to był kod zabezpieczający, jeśli jest tak łatwo dostępny.

#12 ·
Kody w 99% przypadków są ustawiane na ostatnie 4 cyfry numeru VIN lub 0000.
Większość z nich może być zmieniona przez właściciela, co może być problematyczne przy odsprzedaży samochodu.

Z WYJĄTKIEM Toyoty, która używa losowego kodu dostępnego tylko dla dealerów, ale tutaj muszą prawnie udostępnić Ci kod, jeśli możesz udowodnić własność pojazdu.

#16 ·
kody w 99% przypadków są ustawione na ostatnie 4 cyfry numeru VIN lub 0000
większość z nich może być zmieniona przez właściciela, co może być problematyczne przy odsprzedaży samochodu.

Z WYJĄTKIEM toyoty, używają losowego kodu, który jest dostępny tylko dla dealerów, ale tutaj prawnie muszą podać Ci kod, jeśli możesz udowodnić własność pojazdu.
DZIĘKI! zaoszczędziło mi to wiele kłopotów 👍🏻

#14 ·
Też mam ten problem po rozładowanym akumulatorze, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi w tym wątku (ani nigdzie indziej w Internecie). Również warsztat Suzuki, od którego wziąłem samochód (używany), ogłosił upadłość i wszystkie ich linie są martwe, więc dzwonienie do nich nie wchodzi w grę.

Jakieś pomysły??

#19 ·
Cześć, mam podobny problem z Vitarą z 2017 roku. Zanim zorientowałem się, jaki jest 4-cyfrowy kod, próbowałem kilku, które, jak myślałem, mogli ustawić moi dziadkowie. Teraz wyświetla się komunikat "system zablokowany, skontaktuj się z dealerem". Czy w ogóle istnieje jakiś sposób na obejście tego problemu? Nie mam teraz możliwości wprowadzenia kodu. Jeśli nie, powiedziano mi, że usunięcie urządzenia i wysłanie go do Suzuki w celu zresetowania kosztuje około 50 funtów. Dzięki.

#22 ·
Cześć, mam podobny problem z Vitarą z 2017 roku. Zanim zdałem sobie sprawę, jaki jest 4-cyfrowy kod, wypróbowałem kilka, które, jak myślałem, mogli ustawić moi dziadkowie. Teraz wyświetla się komunikat „system zablokowany, skontaktuj się z dealerem”. Czy w ogóle istnieje jakiś sposób na obejście tego problemu? Nie mam teraz możliwości wprowadzenia kodu. Jeśli nie, powiedziano mi, że usunięcie urządzenia i wysłanie go do Suzuki w celu zresetowania kosztuje około 50 funtów. Dzięki

#20 ·
To reset Suzuki... jak już zablokujesz go po zbyt wielu błędnych kodach, to koniec.

#24 ·
Już zacytowałeś odpowiedź na swoje pytanie. To wizyta u dealera. Dealer musi zresetować urządzenie. To martwe urządzenie, zamknąłeś się, dopóki nie odwiedzisz dealera, powiesz mu, że byłeś bardzo niegrzecznym chłopcem i przekażesz pieniądze.

W przeciwnym razie kod główny to 1234.

Żartuję - musisz odwiedzić dealera.

#26 ·
Jest tuż przed tobą. Spójrz na V5, przednią szybę, wewnątrz klapy bagażnika i wszystko tam jest. To tak naprawdę nie nazywa się numerem podwozia, ponieważ przestali produkować samochody z podwoziem.

#31 ·
Cześć! Mój partner i ja kupiliśmy używaną Suzuki Vitarę z 65 roku 3 lata temu. Samochód sprawiał nam przyjemność w posiadaniu i prowadzeniu. Niedawno kupiłem online nową aktualizację nawigacji. Aktualizacja przebiegła bez problemu, wystarczy przejechać 63+ mil, a karta SD zarejestruje nową licencję pojazdu. Kiedy przeglądałem strony zabezpieczeń, zdałem sobie sprawę, że nie mam kodu PIN zabezpieczeń do systemu! Zatem zacząłem jak zwykle szukać w instrukcji obsługi i wszystkich dokumentach, aż natknąłem się na złotą naklejkę z napisem GB KEYCODE, 4-cyfrowy kod. Ok, spróbuję tego, nie. Spróbuj ostatnich 4 cyfr numeru podwozia, nie. Spróbuj 0000, nie. 1234, nie.

Zatem pytam, czego jeszcze mogę spróbować? A może powinienem wrócić do mojego dealera Suzuki, u którego kupiliśmy samochód 3 lata temu?

Wszelkie rady są bardzo mile widziane!

#41 ·
Witaj, mój partner i ja kupiliśmy używaną Suzuki Vitarę z 65 tablicą rejestracyjną 3 lata temu, pojazd był przyjemnością w posiadaniu i prowadzeniu, niedawno kupiłem nową aktualizację nawigacji online, aktualizacja nie stanowiła problemu, wystarczy przejechać 63+ mil, a następnie karta SD zarejestruje nową licencję pojazdu, to było tylko wtedy, gdy wybierałem strony zabezpieczeń, że zdałem sobie sprawę, że nie mam kodu PIN zabezpieczeń dla systemu! Więc zaczynam zwykłe poszukiwania w instrukcji obsługi, przeszukując wszystkie dokumenty, kiedy natrafiam na złotą naklejkę z napisem GB KEYCODE, 4-cyfrowy kod. ok, spróbuję tego, nie, spróbuj numeru podwozia pojazdu (ostatnie 4 cyfry), nie. Spróbuj 0000, nie. 1234, nie.
Zatem pytam, czego jeszcze mogę spróbować? A może wrócić do mojego dealera Suzuki, gdzie kupiliśmy samochód 3 lata temu?
Każda rada jest bardzo mile widziana!
Czy potrzebujesz hasła po zainstalowaniu nowej karty SD, czy też było to coś, co zrobiłeś w menu zabezpieczeń?

#32 ·
Wróć do dealera, zanim wpiszesz inny kod i zablokujesz się w systemie

• Like
Reactions: jaylisa
#34 ·
Miałem ten problem, kiedy kupiłem Vitara, a system informacyjno-rozrywkowy był zablokowany i żądał kodu bezpieczeństwa. To było zanim pojazd został mi sprzedany. Kupiłem go od dealera Mercedesa, więc najpierw próbowali skontaktować się z lokalnym dealerem Suzuki, a koszt był zbyt wysoki, więc nie kontynuowali z Suzuki. Próbowali również ostatnich czterech cyfr numeru VIN, to nie zadziałało. Poprzedni właściciel zmienił kod PIN, ale nie pamiętał, na co go zmienił. Mercedez usunął następnie system informacyjno-rozrywkowy i wysłał go do niezależnego dostawcy, który specjalizuje się w odblokowywaniu systemów GPS i informacyjno-rozrywkowych. £35 w tym zwrot. Znacznie taniej niż Suzuki. Wszystko działało dobrze i dostarczyli kopię kodu bezpieczeństwa do Twojej dokumentacji. Nie musisz korzystać z usług dealera Suzuki, chyba że pieniądze nie są problemem.

#39 ·
Dealer zacytował mi 170 funtów, przypuszczam plus VAT i nie może zagwarantować, że znajdzie kod, w takim przypadku prawdopodobnie spróbuje sprzedać ci nowy. Znalazłem firmę w Paignton Devon, która pobiera 70 funtów za ponowne kodowanie D N D services i zapewniają mnie, że mogą to zrobić. Więc publikuję to po świętach, mając nadzieję. Ostatnie 4 cyfry numeru VIN nie działały, podobnie jak biała naklejka w schowku

#42 ·
Dealer zacytował mi 170 funtów, przypuszczam plus vat i nie może zagwarantować, że znajdzie kod, w którym to przypadku prawdopodobnie spróbuje sprzedać ci nowy. Znalazłem firmę w Paignton Devon, która pobiera 70 funtów za ponowne kodowanie D N D services i zapewniają mnie, że mogą to zrobić. Więc publikuję to po świętach, mając nadzieję. Ostatnie 4 cyfry numeru vin nie działały, podobnie jak biała naklejka w schowku. Radio wróciło dzisiaj, musiałem dwukrotnie wprowadzić kod i wszystko działa