Suzuki Forums banner

Zaprzestanie produkcji 1.0 boosterjet

1 reading
14K views 5 replies 4 participants last post by  bobbydazzler  
#1 ·
Mam Swift SZ5 z 2019 roku z tym wspaniałym silnikiem. Czy ktoś zna dokładny powód, dla którego został on wycofany? Dealerzy, z którymi rozmawiam, są rozczarowani, że to się stało, ale nie są jasne co do powodów. Czy istnieją jakieś potencjalne problemy dla samochodów z większym przebiegiem? Wydaje się, że kiedy inni producenci samochodów, tacy jak VW i Ford, są w pełni zaangażowani w silniki 3-cylindrowe o pojemności 1,0 litra, Suzuki miało świetny silnik i pozwoliło mu odejść. Przepraszam, jeśli to już było omawiane, ponieważ jestem nowy na forum.

#2 ·
Wierzę, ale nie mogę potwierdzić, że jest to spowodowane wymogami emisji UE. Zdecydowanie pożądana mała elektrownia, która została zastąpiona przez silnik 1.2 dual jet. Trzymaj się tego, założę się, że ceny używanych wzrosną.

#5 ·
Czy ktoś wie o jakichś problemach, na które należy uważać w przypadku Boosterjeta? Nasze poprzednie 4 Swifty były 1.2 i całkowicie niezawodne
Nie słyszałem nic innego, jak tylko to, że można zwrócić na siebie uwagę policji, jeśli ćwiczysz prawą stopę. Wydaje się, że to dobry mały silnik

#4 ·
Czytałem na innych forach, że producenci [pan Euro] 'bilansują księgi' w zakresie całkowitych emisji portfelowych.... Likwidacja opłacalnych, przyjaznych dla konsumentów modeli/kombinacji silników >> i w ten sposób dalsza produkcja modeli o wyższej emisji/wysokiej mocy/wyższej marży 'barków' bez przekraczania limitów emisji 'całej floty'.

#6 ·
Mam silnik 1.0 Boosterjet w moim Baleno, który jest niezawodny i niesamowicie oszczędny. Miałem 4 samochody VAG przed Baleno o pojemności 1.2 i 1.0 litra, każdy z turbosprężarką. Wszystkie były doskonałymi silnikami, ale 1.0 Boosterjet jest co najmniej równy któremukolwiek z nich. Moja żona ma S Cross z 1.4 Boosterjet i jest on całkowicie niezawodny, ale osiąga co najmniej 10 MPG mniej niż 1.0 w każdych okolicznościach.