Suzuki Forums banner

1 - 12 of 12 Posts

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #1
I have a 2003 XL-7 and I'm having problem with the 02 sensor bank 2 low voltage.:( Have changed it 3 times. any suggestion would be greatful. :) NEW MEMBER. HI EVERYONE
Ken
 

·
Super Moderator
Joined
·
13,067 Posts
Presumably you replaced the sensor because of a check engine code - what was it?

Have you checked the voltage? Have you checked the wiring? Where are you getting the replacement sensors from - are they universal replacement?

The ECU code tells you what the ECU is seeing, not necessarily what the problem is.
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #3
Oxygen sensor

P0157 oxygen sensor
BOSH is who makes the sensor
Everything has been checked by Firestone
Just wondering if anyone else has had this problem and if so what did they do to correct it.

we love the car but I sure am getting tired of this. maybe time to trade.
 

·
Super Moderator
Joined
·
13,067 Posts
Did you replace three sensors without fixing the problem or does replacing the sensor get rid of the problem for a while? How long before it comes back?
 

·
Super Moderator
Joined
·
18,179 Posts

·
Registered
99 Tracker, 5 door, 2L, 4x4
Joined
·
9,670 Posts
Can you scan the O2 and post the graphs?

Hot @ idle and @ 2000rpm.

..... Philip
 

·
Super Moderator
Joined
·
18,179 Posts
Replaced all 4 , 6-8 mos ago.
During or since all of this turmoil, did you ever try re-booting the ECU with a battery disconnect for a re-learn? :huh:

Proly, huh.
 

·
Registered
99 Tracker, 5 door, 2L, 4x4
Joined
·
9,670 Posts
OBDII ELM327 adapter (WiFi or BT) (19.00)
Torque (0.00) or
Torque Pro (5.00)
7" android tablet (50.00)

or,
Autel MD509 stand alone OBDII Scanner (LIVE DATA) (50.00)...

or
local mechanic $60-80.00
stealer $100-120.00

Code reader no good.....


.... Philip
 
1 - 12 of 12 Posts
Top