Suzuki Forums banner
1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi all,

I have a 2003 diesel.

I bought the car with a knacked engine so couldnt start it before hand. I have now dropped a new engine and cranks over but will not fire up.

Plugged diagnostics in and it can only find the immobilzer..... No communication with any other modules e.g engine ECU, ABS, airbag etc.......

3 faults on the immobilzer regarding communication with the engine ECU.

Done the usual fuse and relay checks.... all good..

Anyone else had this issue or can point me in a direction to start checking.

Any help would be really appreciated as it is being used for a charity event and really need it running!

Thanks
 

·
Registered
99 Tracker, 5 door, 2L, 4x4
Joined
·
12,905 Posts
Did you miss a ground connection when you swapped engines.. Confirm ALL your power and grounds...
 
  • Like
Reactions: dello2002

·
Registered
99 Tracker, 5 door, 2L, 4x4
Joined
·
12,905 Posts
Now confirm you have powers and grounds at the ECM...
 
  • Like
Reactions: dello2002

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #5 ·
I did check for power at the ECU and it did show live and ground and when i plugged in the middle ECU connector the tank fuel pump primed so im guessing the ECU does have power and to a curtain extent. just really strange why my Autel diagnostic can only see the immob module......... im guessing even if the ECU was fried i should still be able to read other modules like on other cars. I am a mechanic but this is frying my brain!
 

·
Registered
99 Tracker, 5 door, 2L, 4x4
Joined
·
12,905 Posts
Communication issues are most times associated with lack of correct power and grounds, followed by Comm circuit issues..

The ECU may have up to 3 different feeds for power and grounds..

Do you have any 5vdc refence voltage at any sensors ?
 

·
Registered
99 Tracker, 5 door, 2L, 4x4
Joined
·
12,905 Posts
Do you have access to a scope ??
 
1 - 8 of 8 Posts
Top