Suzuki Forums banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #1
Hi I'm Neil
I live in Western Australia, i own a 2000 jimny with G13BB, 5spd manual
Best way to describe it is a work in progress, rebuilt motor for the second time, ever since I've owned it it has had an electrical gremlin, at highway speeds it cuts out but then it runs fine for months,thinking it might be TPS?
I hear the G13BB is still produced in India has anyone been able to import replacement parts from India?
Any help would be much appreciated
Neil


Sent from my SM-A305YN using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
7,327 Posts
Parts are available online.

When it cuts out, what happens? Immediately able to restart? Is is momentary? Does it once then not for ages?or does it several times then stops doing it? What's the idle and revving like after its re start?
If it's a TPS, i would think it would be doing it more often as when they start to fail you get all sorts of strange things happening.

I hate chasing these intermittent issues. Start keeping a log book of what you are doing, fuel fills, ambient temps, distances, time into journey when it dies, start looking for patterns.

And you cant be in WA, engine bay is too clean, no dust hehehe

Nice looking wee truck.
 
  • Like
Reactions: Old Neil

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #4
Parts are available online.

When it cuts out, what happens? Immediately able to restart? Is is momentary? Does it once then not for ages?or does it several times then stops doing it? What's the idle and revving like after its re start?
If it's a TPS, i would think it would be doing it more often as when they start to fail you get all sorts of strange things happening.

I hate chasing these intermittent issues. Start keeping a log book of what you are doing, fuel fills, ambient temps, distances, time into journey when it dies, start looking for patterns.

And you cant be in WA, engine bay is too clean, no dust hehehe

Nice looking wee truck.
The problem of the engine engine cutting out is very irregular, engine check light dosnt come on, mostly freeway speed, cuts out for a second or two then keeps run, done it ever since I've owned it,if I keep my foot on the accelerator it will cut out a number of times, if i immediately take foot off it only does it once
Tested TPS cold,hot,when it running ruff always tested :closed .37v/full open 3.70v open and close the voltage go's up and down smoothly, i don't know if it's in speck?
Thanks

Sent from my SM-A305YN using Tapatalk
 
1 - 4 of 4 Posts
Top