Suzuki Forums banner
1 - 16 of 16 Posts

·
Registered
Joined
·
11 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi all.

I hope someone can help.

I have 2000 Grand Vitara 2.0lt petrol. Love it to bits.


Have been told by garage friend that maf sensor is knackered..he has unplugged it and runs fine. BUT MOT is coming.

So ordered new one for flea bay was told was right part. MAF 145.

Part has turned up and doesn't look right. Plug appears wrong, plug in car loom has 3 pins one on new sensor has more.

Heres couple of pics that might make it clearer.






New sensor.



 

·
Super Moderator
Joined
·
19,090 Posts
Is that new MAF portion suppose to attach to the old housing? :huh:

They look totally different at the flange section / screw portion, along with the obvious connector difference (same number of contacts, but not equidistant spaced AND with additional plastic protruding tangs). I'd say that yes, you were provided with the wrong part! :(

Vitara 2.0 MAF's should look like these, with the round plastic tubular section and attached sensor, I believe...



2000 SUZUKI VITARA Mass Air Flow Sensor
 

·
Super Moderator
Joined
·
19,090 Posts
You provide no "location" beneath your name and speak of petrol and a GRAND Vitara with a 2.0 (mostly we see the 2.5 V-6 combination). Can we assume that you have a European (or other than) USA sourced Suzuki? :huh:

That may be the reason of your purchasing mix up.
 

·
Super Moderator
Joined
·
19,090 Posts
I think you're right! ;)
 

·
Registered
99 Tracker, 5 door, 2L, 4x4
Joined
·
11,270 Posts
Yes, you sure have the wrong replacement..

Did you try cleaning the old one before condemning it?

.... Philip
 

·
Registered
Joined
·
11 Posts
Discussion Starter · #9 ·
Sorry everyone. I am useless at this forum game!!!

Im from Bedfordshire UK. I have a 4 cylinder 2.0lt.


Thank you very much for replies so far.
 

·
Registered
99 Tracker, 5 door, 2L, 4x4
Joined
·
11,270 Posts
Sorry everyone. I am useless at this forum game!!!

Im from Bedfordshire UK. I have a 4 cylinder 2.0lt.


Thank you very much for replies so far.
Not a game my friend, If you want help you need to get serious...:eek:

Did the friend that declared the MAF "knackered" do any testing other than unplugging. :confused:
Did you attempt a cleaning??

.... Philip
 

·
Registered
Joined
·
11 Posts
Discussion Starter · #11 ·
Hes a garage owner, it was plugged into a scanner, a snap on Modus I believe.




Ah ha cleaning hey??? Not tried that, any tips? ?
 

·
Registered
Joined
·
5,392 Posts
The doesn't appear to be a test procedure for the actual MAF sensor :confused:.
But here's what the workshop manual has.
 

·
Registered
Joined
·
11 Posts
Discussion Starter · #15 ·
WOW thats really kind of you. Thank you very much mate. Really do appreciate that. Ill give it a go.


Again sincere thanks mate.
 
1 - 16 of 16 Posts
Top