Suzuki Forums banner
1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
20 Posts
Discussion Starter · #1 ·
> 2001 2.0l Won't Start, Or Stalls After Starting..., I don't think it's the camshaft

I have recently began having problems with my 2001 tracker... (2.0L, Auto.)

Car sometimes starts, but won't run for long... (maybe 2-5 minutes) Then it'll stall and won't restart...
Sometimes it won't start at all...

Car is down, can't be driven because it won't stay running once it IS started...

This is not the camshaft sensor problem... It never get's hot...

It was always fine, it runs great when it does start...

One day I came home, shut it off and ever since then, it's been like this...

In the past I had an issue with the camshaft sensor overheating... fixed that... it's been fine ever since...

I never cleared the dtc for the camshaft sensor...

I checked the codes this time and here they are...

PO301 - Cyl. 1 Misfire (Never cleared the past codes...)
PO340 - Camshaft Sensor Circuit Malfunction (Never cleared the past codes...)
PO400 - EGR Flow Issue
PO420 - Cat. Efficiency (No converter present...)

Any ideas?

Thanks

John Whited
 

·
Super Moderator
Joined
·
20,011 Posts
Check for fuel pressure at the rail. Could be the fuel filter or pump. Even poor fuel quality (water).

Also see it it will run on starting fluid.

Clear your codes too.

Sparkplugs fresh?
 

·
Super Moderator
Joined
·
20,011 Posts
If she won't run for a short short on starting fluid, I'd suspect an ignition issue.

But check the sparks for fouling / flooding indications first. ;)
 
1 - 4 of 4 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top