Suzuki sx4 2008 saloon coolant issue - Suzuki Forums: Suzuki Forum Site
Suzuki Forum Suzuki Forums

» Auto Insurance
» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   Suzuki Forums: Suzuki Forum Site > Suzuki Models > Other Suzuki Models > Suzuki SX4 Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowAuto LoansInsurance Advertise

Suzuki-Forums.com is the premier Suzuki All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-05-2016, 08:03 AM   #1 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 2
Gallery: 0
Mark Woods is on a distinguished road
Default Suzuki sx4 2008 saloon coolant issue

Hi I have been having trouble the last 4 weeks or so with my coolant. The radiator needs to be filled nearly every 3 days or so. It takes about a pint at a time. The resevoir is full and does not seem to be filling the radiator. My garage said they had carried out a pressure test and the head gasket was ok. They replaced the rad cap. They do not seem to know what the problem is. any ideas?

Many thanks Mark.
Mark Woods is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-06-2016, 01:33 PM   #2 (permalink)
LMP
Veteran
 
LMP's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Chicoutimi, Saguenay,Qc,Canada
Posts: 803
Gallery: 1
LMP is on a distinguished road
Default

OK.Saloon is the sedan....but has various engines depending on country....and problems with one type is not necessarily common to others...so come with more details about location, engine type, mileage...so relevant suggestions can come.
However, heater cores happen to leak , but that normally comes with a coolant smell when operating the heater...but maybe you do not need the heater if you live in california or near the arabian desert...
__________________
2011 sx4 JX 2.0 AWD CVT at 35500km(may2019)- 1928 Model 629 Graham-Paige - 1993 Pontiac Transport 3.8 - 2015 Kia Sorrento 2.4 AWD - 1994 Kawasaki Ninja EX250
LMP is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-29-2016, 02:44 PM   #3 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 2
Gallery: 0
Mark Woods is on a distinguished road
Default

Hi sorry for delay in replying 1.6 manual. 180k miles. Garage pressure tested again all good. No internal smell but definite external smell after a journey. No internal windscreen fogging. Reservoir at correct level still topping up radiator weekly or more depending on mileage. I did notice a white residue over most components under the hood today. Any ideas. Many thanks
Mark Woods is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Suzuki Forums: Suzuki Forum Site > Suzuki Models > Other Suzuki Models > Suzuki SX4 Forum

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Suzuki Forums: Suzuki Forum Site forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 11:50 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.