Cruise Control Light - Suzuki Forums: Suzuki Forum Site
Suzuki Forum Suzuki Forums

» Auto Insurance
» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   Suzuki Forums: Suzuki Forum Site > Suzuki Models > Other Suzuki Models > Suzuki SX4 Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowAuto LoansInsurance Advertise

Suzuki-Forums.com is the premier Suzuki All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-01-2016, 07:51 AM   #1 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 3
Gallery: 0
AppStAlum is on a distinguished road
Default Cruise Control Light

The alternator went out a few months ago and fried the battery on our 2010 SX4. Just had the chance this week to put the alternator back in. Unfortunately, we broke the power steering pump pressure switch terminal and are still stuck in the driveway, but that is a different story.

Since replacing the alternator and battery the Cruise Control light is illuminated on the instrument panel. The car isn't even equipped with cruise. Any thoughts on why the light would be on? Could it just be "re-learning" since everything has been disconnected for over a month?
AppStAlum is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-03-2016, 06:52 AM   #2 (permalink)
LMP
Veteran
 
LMP's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Chicoutimi, Saguenay,Qc,Canada
Posts: 803
Gallery: 1
LMP is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by AppStAlum View Post
The alternator went out a few months ago and fried the battery on our 2010 SX4....
Just so everyone has a chance to "predict" possible problems, can you tell at what mileage this happened?..,manual or auto? AWD ? and where you live (different climates have different consequences...)
All these details can help others too...

With the J20B engine, some components have been relocated and the manuals we have online stop with the J20A. Too bad replacing the alternator interfered with the P/S pump..(this link, if it can help http://www.avigex.ca/sx4/PowerSteeringHydraulic.pdf ) .Again, the diagrams we have online (stopping at 2009 version) might have a few differences with the 2010 up....I'm digging anyway to find out where a false signal (pinched wire ???) might trig the cruise control light....will come back if I have any cue..
__________________
2011 sx4 JX 2.0 AWD CVT at 35500km(may2019)- 1928 Model 629 Graham-Paige - 1993 Pontiac Transport 3.8 - 2015 Kia Sorrento 2.4 AWD - 1994 Kawasaki Ninja EX250

Last edited by LMP; 11-03-2016 at 07:09 AM.
LMP is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-03-2016, 08:56 AM   #3 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 3
Gallery: 0
AppStAlum is on a distinguished road
Default

Thanks for the response. The car is an automatic 2010 SX4 SE in Western North Carolina. Started having issues with starting at about 98K, but the battery kept testing as good. I drove it to work one day about 6 weeks ago and the battery was blowing acid everywhere. Took it home and it's sat in the driveway while a looked for an alternator somewhere other than the parts store ($482 at Advance Auto!). Ended up finding one for $50 and installed it on Monday and a new battery with no issue starting. However, the check engine light is on and the car will not idle because of the pressure switch on the power steering pump (a new one is on the way for $47 and hope that is all going on there).

Anyway, just wondering how any of this could cause the cruise control light to be illuminated.
AppStAlum is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 11-03-2016, 10:39 AM   #4 (permalink)
LMP
Veteran
 
LMP's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Chicoutimi, Saguenay,Qc,Canada
Posts: 803
Gallery: 1
LMP is on a distinguished road
Default

see this

www.avigex.ca/sx4/CC.pdf
__________________
2011 sx4 JX 2.0 AWD CVT at 35500km(may2019)- 1928 Model 629 Graham-Paige - 1993 Pontiac Transport 3.8 - 2015 Kia Sorrento 2.4 AWD - 1994 Kawasaki Ninja EX250
LMP is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-08-2016, 09:25 AM   #5 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 3
Gallery: 0
AppStAlum is on a distinguished road
Default

Got the pressure switch in and all is well!

Still have the cruise light on thought. Would the car have any of this wiring if it is not equipped with cruise?
AppStAlum is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-08-2016, 10:16 AM   #6 (permalink)
LMP
Veteran
 
LMP's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Chicoutimi, Saguenay,Qc,Canada
Posts: 803
Gallery: 1
LMP is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by AppStAlum View Post
... Would the car have any of this wiring if it is not equipped with cruise?
NOt from my experience, but others on this forum did use existing wiring to add 3rd party cruise control....most often with some pain, it seems.
__________________
2011 sx4 JX 2.0 AWD CVT at 35500km(may2019)- 1928 Model 629 Graham-Paige - 1993 Pontiac Transport 3.8 - 2015 Kia Sorrento 2.4 AWD - 1994 Kawasaki Ninja EX250
LMP is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Suzuki Forums: Suzuki Forum Site > Suzuki Models > Other Suzuki Models > Suzuki SX4 Forum

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Suzuki Forums: Suzuki Forum Site forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 03:47 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.