i think my Jimny is dead - please help :( - Suzuki Forums: Suzuki Forum Site
Suzuki Forum Suzuki Forums

» Auto Insurance
» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   Suzuki Forums: Suzuki Forum Site > Suzuki Models > Suzuki Jimny, Sierra & Samurai Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowAuto LoansInsurance Advertise

Suzuki-Forums.com is the premier Suzuki All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-16-2013, 03:53 PM   #1 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 1
Gallery: 0
hjb_1990 is on a distinguished road
Default i think my Jimny is dead - please help :(

Right so here is the story...

I was driving to work about a week ago when the engine management light came on on my Jimny (2001 soft top). I continued to work, and forgot about it and made my way home after work. I noticed it again and also the fact that my heaters were blowing out cold air when on the hot setting... Very strange.

When i got back i had a look under the bonnet and the coolant bottle was completely empty! I checked the rad after it had cooled down and could not see the water level line inside (if any!).

I cant believe it ran out as i feel as though i checked it often enough. Anyway... i took the bottle out, and it had some gunk in the bottom of it so washed it all out and topped up with coolant and replaced. I also filled the rad up with coolant. Ran the engine for 20 minutes or so but still just cold air from the vents.

Temperature gauge is fine and sitting in the middle where it always did. Jimny is running as sweet as ever and idling well so no obvious defects so far. What im worried about is what damage i may have done and why my heaters arent working!?

There is no water in the oil as its a good clear/black colour and good level. However seems to be very minimal signs of gunk in the rad (same as what was in the coolant bottle) but not sure if this if fairly normal?

Please could someone help/advise on what may be causing the heaters to not work and/or if i have done serious damage?

hjb_1990 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Suzuki Forums: Suzuki Forum Site > Suzuki Models > Suzuki Jimny, Sierra & Samurai Forum

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Suzuki Forums: Suzuki Forum Site forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 04:55 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.