gas problem - Suzuki Forums: Suzuki Forum Site
Suzuki Forum Suzuki Forums

» Auto Insurance
» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   Suzuki Forums: Suzuki Forum Site > Suzuki Models > Suzuki Jimny, Sierra & Samurai Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowAuto LoansInsurance Advertise

Suzuki-Forums.com is the premier Suzuki All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-15-2012, 04:31 PM   #1 (permalink)
Newbie
 
techie76's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Antigua
Posts: 5
Gallery: 0
techie76 is on a distinguished road
Default gas problem

Hi Everybody, I have a very strange problem, sometimes after a few minutes of driving my sami it stops, when i pull the hose from in front of the fuel pump (carb model) it seems like there is a blockage and there is negative pressure, when i start the sami with the hose off it starts fine then when i reconect the hose again and drive about 30 mins it does the same thing, i changed filters and it worked good for a day then did the same thing next day, i have taken off the tank and drained it, there are just micro sediments in the tank but noting so large to block fuel lines , please help
techie76 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-15-2012, 05:18 PM   #2 (permalink)
Senior
 
Join Date: Nov 2009
Location: Mt Juliet, TN
Posts: 293
Gallery: 0
Haptown is on a distinguished road
Default

Have you tried driving with the gas cap off? If that fixes it, then your tank is not venting properly and it is building up negative pressure.

This hose in front of the fuel pump, where does it go to?
Haptown is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-15-2012, 05:39 PM   #3 (permalink)
Newbie
 
techie76's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Antigua
Posts: 5
Gallery: 0
techie76 is on a distinguished road
Default

this is the inlet line to the fuel pump
techie76 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 06-16-2012, 11:11 AM   #4 (permalink)
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: madera california
Posts: 80
Gallery: 0
rey0176 is on a distinguished road
Default

i would test the fuel pump. for volume and correct pressure.if you changed the fuel filter then i think its the pump is gone.
rey0176 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Suzuki Forums: Suzuki Forum Site > Suzuki Models > Suzuki Jimny, Sierra & Samurai Forum

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Suzuki Forums: Suzuki Forum Site forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 04:55 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.