Help please - Suzuki Forums: Suzuki Forum Site
Suzuki Forum Suzuki Forums

» Auto Insurance
» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   Suzuki Forums: Suzuki Forum Site > Suzuki Models > Suzuki Jimny, Sierra & Samurai Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowAuto LoansInsurance Advertise

Suzuki-Forums.com is the premier Suzuki All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-09-2011, 08:20 PM   #1 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 1
Gallery: 0
Capt. James is on a distinguished road
Default Help please

1987 samurai 1.3L It was running fine drove it about 20 miles or so filled up with gas and headed home when i pulled in the engine shut off and would only start and run if i gas on it. now the engine will not idle and blows black smoke while running. I just give it a complete service 150 miles ago oil,plugs, wires cap, button, fuel filter, fuel pump, air fitter , o2sensor. Any suggestions??
Capt. James is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-09-2011, 10:26 PM   #2 (permalink)
Senior
 
zooki4x4's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Laurel Fork, VA
Posts: 150
Gallery: 0
zooki4x4 is on a distinguished road
Default

Black smoke usually means rich mix. Check for stuck choke or float.
zooki4x4 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-10-2011, 02:38 PM   #3 (permalink)
Veteran
 
Join Date: Jan 2008
Location: San Diego, CA
Posts: 1,230
Gallery: 0
Baratacus is on a distinguished road
Default

might have also gotten some crappy gas. fuel stations are scraping the bottom of the barrel in this economy. I just had to spend 300 dollars on my other vehicle that got crap-gas from the local shell station.
Baratacus is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 04-11-2011, 09:32 AM   #4 (permalink)
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: New Smyrna FL
Posts: 44
Gallery: 0
CAMISAMI is on a distinguished road
Default

X2 on the fuel. Also could be a carb issue, if you have the stock hitachi the mixture solenoid could be bad, the computer running it or the sensors it uses.
CAMISAMI is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Suzuki Forums: Suzuki Forum Site > Suzuki Models > Suzuki Jimny, Sierra & Samurai Forum

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Suzuki Forums: Suzuki Forum Site forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 12:59 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.