NO SPARK ??? PRESSURE WASHED MOTOR ..(92 f.i. 1.3 stock)..HELP PLEASE, THANKS - Suzuki Forums: Suzuki Forum Site
Suzuki Forum Suzuki Forums

» Auto Insurance
» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   Suzuki Forums: Suzuki Forum Site > Suzuki Models > Suzuki Jimny, Sierra & Samurai Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowAuto LoansInsurance Advertise

Suzuki-Forums.com is the premier Suzuki All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-15-2010, 07:32 PM   #1 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Dec 2010
Location: santa rosa,ca
Posts: 3
Gallery: 0
samuraiguycalifornia is on a distinguished road
Arrow NO SPARK ??? PRESSURE WASHED MOTOR ..(92 f.i. 1.3 stock)..HELP PLEASE, THANKS

Hi I Have a 1992 fuel injected suzuki samurai, Today i sprayed the whole motor with engine degreaser ,I washed it all off with a pressure washer .I went to start it and it started right up, As it was idiling it just died about 2 minutes after I had started it .It would not and will not start not.No spark , not even from the coil .I unplugged all the electrical plugs and Used my air gun and dried them out. Still wouldnt start. I pulled the cap and rotor etc.I did everything i no. Nothing worked at all ,still no spark. It ran great before I Decided to pressure wash it . Should i let it sit overnight ? any ideas would be greatley appreciated since this is my daily driver ,thanks to everyone
samuraiguycalifornia is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-16-2010, 11:16 AM   #2 (permalink)
Veteran
 
Join Date: Jan 2008
Location: San Diego, CA
Posts: 1,230
Gallery: 0
Baratacus is on a distinguished road
Default

it sounds like the igniter. It's an expensive little square black box.
Baratacus is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-16-2010, 12:34 PM   #3 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Dec 2010
Location: santa rosa,ca
Posts: 3
Gallery: 0
samuraiguycalifornia is on a distinguished road
Default

Is the igniter that black little box connected with the coil ? Im about to try again today , if it dont work im stuck taking it to the mechanic and getting shafted.No one around here nos a thing about samurais , Any way to test the igniter?
thanks
samuraiguycalifornia is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 12-16-2010, 01:28 PM   #4 (permalink)
Veteran
 
Join Date: Jan 2008
Location: San Diego, CA
Posts: 1,230
Gallery: 0
Baratacus is on a distinguished road
Default

thats the one. Here's a page I found on doing an OFF the vehicle test and it also has a few links to ON vehicle testing. Testing the igniter (ICM) off-the-car

these are generic tests for vehicles equipped with an igniter and a distributor.
Baratacus is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-16-2010, 05:05 PM   #5 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Dec 2010
Location: santa rosa,ca
Posts: 3
Gallery: 0
samuraiguycalifornia is on a distinguished road
Default

So i let it sit overnight,Dried every connection from head to toe.STILL NO SPARK. just got done sending in the ECM . IGNITER ,AND COIL. I sent them to trail tough in oregon...Brent the owner said to send all these in so i did. Ill keep everyone posted on the news
samuraiguycalifornia is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-27-2010, 03:54 PM   #6 (permalink)
Senior
 
Azelgin's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: S. E. Arizona
Posts: 264
Gallery: 0
Azelgin is on a distinguished road
Default

I would be curious to know what the problem turned out to be on this. I had the EXACT same thing happen to me when I cleaned the engine on my FJ 40 Landcruiser. It was an old points and condenser system, so, no electronics to suspect on it. It made it about a 1/4 mile from home and died. Turned out to be a crack in the plastic, on top of the coil. Moisture from the wash job entered the small crack and grounded the coil.
Azelgin is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Suzuki Forums: Suzuki Forum Site > Suzuki Models > Suzuki Jimny, Sierra & Samurai Forum

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Suzuki Forums: Suzuki Forum Site forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 01:03 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.