x reg jimny hard to start lose of power - Suzuki Forums: Suzuki Forum Site
Suzuki Forum Suzuki Forums

» Auto Insurance
» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   Suzuki Forums: Suzuki Forum Site > Suzuki Models > Suzuki Jimny, Sierra & Samurai Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowAuto LoansInsurance Advertise

Suzuki-Forums.com is the premier Suzuki All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-09-2010, 03:14 PM   #1 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1
Gallery: 0
gavsav1 is on a distinguished road
Unhappy x reg jimny hard to start lose of power

Hi i have a suzuki jimny 1300 x reg 105000 miles. For the pass two years it has been hard to start when the weather gets cold, it is getting worse, and it has a real lose of power when going up any kind of hills. For some reason it starts ok and runs a lot better in the summer months but as soon as we get a cold day or winter comes it just will not start.
This is what i have done, last year the engine was rebuilt new piston ring, bearing shells, all the valve laped in, pretty much everthing was done thinking the problem would go away but now still the same. Have had the fuel tank down and cleaned the filter, tank and line and checked fuel pressure, all ok. had ecu sent off and checked all ok replaced map sensor still the same, checked the cat is not blocked, done a compression checked all ok, checked for air leaks can not find any. ps if when starting if you disconect the coolant temperture sensor it will start but not rev when its started, i reconnect the sensor and let it warm up, it will tick over and rev but still has lack of power. Running out of ideas can anyone help me please thankyou gav
gavsav1 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Suzuki Forums: Suzuki Forum Site > Suzuki Models > Suzuki Jimny, Sierra & Samurai Forum

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Suzuki Forums: Suzuki Forum Site forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 02:59 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.