No wipers! - Suzuki Forums: Suzuki Forum Site
Suzuki Forum Suzuki Forums

» Auto Insurance
» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   Suzuki Forums: Suzuki Forum Site > Suzuki Models > Suzuki Jimny, Sierra & Samurai Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowAuto LoansInsurance Advertise

Suzuki-Forums.com is the premier Suzuki All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-06-2009, 07:10 AM   #1 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 8
Gallery: 0
DECAY is on a distinguished road
Default No wipers!

So we come off the beach in our 88 Samuri two weekends ago and I go to hit the washer and wipers to clean off the sea spray. It sprays, the wipers go half way up and stop.
Now we smell burnt electrics, I pull over and after a quick check, no easy fix.
Anyhow, fuse is ok and I bought a new wiper motor, pluged it in to check if it works, and the new one doesn't work either. Now for the help request.
I looked at the wiring diagram and couldn't see a relay, is there one, also,
I left my repair manual four hours away and could someone tell me what the color codes of the wires are? I think there are four colors. Does this get grounded when you bolt the unit back to mounting?
Thanks in advance for any and all help.
Dave
DECAY is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-14-2009, 08:23 PM   #2 (permalink)
Member
 
acbk8888's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Jakarta
Posts: 44
Gallery: 0
acbk8888 is on a distinguished road
Talking

Here's the Samurai Wiring Diagram in pdf. Hope the print is not too small to read.

Good luck
Attached Files
File Type: pdf Samurai Wiring Diagram.pdf (140.3 KB, 275 views)
acbk8888 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-17-2009, 05:39 PM   #3 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 8
Gallery: 0
DECAY is on a distinguished road
Default No Wipers!

acbk8888, Thanks for your reply! What I did was lube all the swivel mechanisms under the dash for a few days and worked everything loose again. I ran a wire from a on/off switch, to fuse, to battery and I now have the slow wiper speed. I do believe that the salt air exposure along with the joints needing lube, burned out the relay, which I think is hidden up behind the glovebox. I must say, I got pretty good at removing to dash to work on the wiper motor.
Regards!!
DECAY is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Suzuki Forums: Suzuki Forum Site > Suzuki Models > Suzuki Jimny, Sierra & Samurai Forum

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Suzuki Forums: Suzuki Forum Site forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 05:58 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.