Carb Karma - Suzuki Forums: Suzuki Forum Site
Suzuki Forum Suzuki Forums

» Auto Insurance
» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   Suzuki Forums: Suzuki Forum Site > Suzuki Models > Suzuki Jimny, Sierra & Samurai Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowAuto LoansInsurance Advertise

Suzuki-Forums.com is the premier Suzuki All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-16-2009, 10:29 AM   #1 (permalink)
Member
 
Pilsner Pig's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Quesnel, BC
Posts: 94
Gallery: 3
Pilsner Pig is on a distinguished road
Exclamation Carb Karma

So Karma's a b*tch.

I've been posting on everybody elses thread about their Carb problems with my own unique solutions and now my Carb is pooping out and none of my own advice is working.

I have a Hyundai Pony Carb on my 1.6L 8V with an electric fuel pump. Right now it will start and idle fine but when to start to accellerate it bogs down with a horrible "sucking" sound and once I mash the throttle it fumbles and then goes like hell. Basically all or nothing unless I hit a huge bump (read: catch air!) then it works okay for awhile. I've replaced the fuel filter and was wondering if it is something sticking in the carb itself that a fuel additive will fix or will I have to throw my weber back on and suffer the fuel economy loss?

Must get it going right away as it is my work truck, today is too damn cold to work on it (-24 celcius) but want get to it first thing in the morning if it warms up.
Pilsner Pig is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-28-2009, 06:18 PM   #2 (permalink)
Member
 
Ledco's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Quesnel B.C.
Posts: 31
Gallery: 0
Ledco is on a distinguished road
Default

Definitely sounds like a fuel starvation problem. Usually if it runs at idle and then bogs when the throttle is opened it's a symptom of a plugged primary circuit. Have you taken the carb apart and cleaned it thouroughly? If the fuel supply to it is good then it should be just a piece of s$$t on a jet or passage somewhere in the primary circuit.
Led.
Ledco is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Suzuki Forums: Suzuki Forum Site > Suzuki Models > Suzuki Jimny, Sierra & Samurai Forum

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Suzuki Forums: Suzuki Forum Site forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 06:50 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.