2000 Jimny problem... - Suzuki Forums: Suzuki Forum Site
Suzuki Forum Suzuki Forums

» Auto Insurance
» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   Suzuki Forums: Suzuki Forum Site > Suzuki Models > Suzuki Jimny, Sierra & Samurai Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowAuto LoansInsurance Advertise

Suzuki-Forums.com is the premier Suzuki All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-17-2014, 09:03 AM   #1 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 2
Gallery: 0
shilton is on a distinguished road
Default 2000 Jimny problem...

Hi all,

i have a problem with 00 suzuki jimny 1.3 4x4. Since she drove over floods, engine lacks of power. While accelerating "engine check" comes up on dash and engine looses power (light doesn't come up while stationary - you car rev up as much as you want), it seem like something is getting blocked or something. When you accelerate more or you just let pedal go, engine light goes off. When light is off car is driving fine, until light comes back up. Also lately the temperature gauge goes up and down while driving for no reason. Could that be ll related?

PS.
when car drove over floods i found that there was no coolant and engine overheated. Now coolant lvl is ok. Tried 4 different diagnostic computers and only one could connect through. Gives me faults about transmission solenoid - which are related to automatic transmission from what i was told - this one is manual.

Regards
Peter
shilton is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-17-2014, 03:52 PM   #2 (permalink)
Guest
 
Join Date: Jun 2008
Location: The Kingdom of England
Posts: 5,299
Gallery: 5
Rhinoman is on a distinguished road
Default

You can pull fault codes using the diagnostic connector behind the glovebox:

Check Engine Light
Rhinoman is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-20-2014, 01:11 PM   #3 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 2
Gallery: 0
shilton is on a distinguished road
Default

Hi.

It came up as fault 31. Looks like map sensor fault...
Rhinoman - thanks for your help!

Thanks
Peter

Last edited by shilton; 02-20-2014 at 01:32 PM.
shilton is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Suzuki Forums: Suzuki Forum Site > Suzuki Models > Suzuki Jimny, Sierra & Samurai Forum

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Suzuki Forums: Suzuki Forum Site forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 01:54 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.