I'm also addressing an intermittent problem on a 2006 Reno - Suzuki Forums: Suzuki Forum Site
Suzuki Forum Suzuki Forums

» Auto Insurance
» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   Suzuki Forums: Suzuki Forum Site > Suzuki Models > Suzuki Forenza & Reno Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowAuto LoansInsurance Advertise

Suzuki-Forums.com is the premier Suzuki All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-30-2015, 06:44 AM   #1 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 1
Gallery: 0
jlazarus is on a distinguished road
Question I'm also addressing an intermittent problem on a 2006 Reno

Quote:
Originally Posted by hilde3 View Post
Car is a 2006 suzuki forenza. My engine light comes on at times and gives codes P0703, P0705, P1779. Anybody else have this problem? What was the outcome?
Similarly, I'm addressing an intermittent problem on a 2006 Reno for a nearby shop. The transmission seems to "Bump" intermittently while cruising and will set a P1779 in the TCM & a P0107 in the PCM when that occurs. It doesn't feel like an engine misfire. When it happens, the MIL is illuminated and the transmission shifts are harsh until the DTC is cleared.

It also sets a P0703 every time the key is cycled, which disappears as soon as the brake pedal is depressed (thinking it's a default test of the brake switch circuit). A new brake switch did not affect this.

Vehicle has a new TCM & PCM (from the dealer) but all symptoms are the same with the new modules. The VIN's been written to PCM and all initializations have been done to both modules using a Tech 2.

While performing the troubleshooting chart for P1779 I can sweep the TPS from 0% to 100% while watching TCM data but when watching PCM data it only sweeps between 18.4% to 25%. Both of the "old" modules displayed similar data.

All voltage drop tests show less than .050 but the problem is intermittent so I've asked the shop owner to record the voltage readings on the TCM grounds, ignition & battery feeds at the time the problem occurs (which he said he will do later today). I'm guessing there may be a drop occurring at times.

Any help will be greatly appreciated.
jlazarus is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Suzuki Forums: Suzuki Forum Site > Suzuki Models > Suzuki Forenza & Reno Forum

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Suzuki Forums: Suzuki Forum Site forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 06:24 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.