06 forenza engine noise - Suzuki Forums: Suzuki Forum Site
Suzuki Forum Suzuki Forums

» Auto Insurance
» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   Suzuki Forums: Suzuki Forum Site > Suzuki Models > Suzuki Forenza & Reno Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowAuto LoansInsurance Advertise

Suzuki-Forums.com is the premier Suzuki All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-19-2014, 01:29 PM   #1 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 6
Gallery: 0
jjmich83 is on a distinguished road
Default 06 forenza engine noise

This noise just started today on my drive home along with the check engine light coming on. See you tube Video to hear it.

YouTube

With in the last year I've changed the head gasket (twice) and all seals that came in the head gasket kit along with both belts, spark plugs and spark plug cables, a heater hose and radiator inlet hose. I would rather push the car off a cliff then have to get back into the engine.
The noise isn't there when first starting as you can hear and gets louder with RPM it sounds like it's coming from the EGR valve area. I'm thinking a lifter or two on that side of the motor or something between the transmission and the engine. But I really have no clue. I'm going to take it and read the code for the light. I've check all the fluids and there good even added a little extra oil after this started today.

If anyone has any ideas that would help out a lot.
Thanks
Justin.
jjmich83 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-19-2014, 04:09 PM   #2 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 6
Gallery: 0
jjmich83 is on a distinguished road
Default

Well I just tried taking the car to auto zone to have the computer read out. Needless to say I didn't make it there. Car started up just fine with out the noise I was able to back out of the parking spot and drive away. About a half mile down the road the transmission started to slip and had a really hard time getting into second gear. No hold light on the dash. When I got to the stop light I couldn't move forward when it turned green. No power going from the engine to the transmission. Put it in park shut off the car and waited. When it turned green again I started up and was able to drive a way just fine that is until I got about 50 yards down the road I had a major slip issues not only would it not shift gears but there was very little power getting to the transmission. It's an automatic tranny. In the past I've had the hold light come on but would restart he vehicle and it would go away.
jjmich83 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-20-2014, 08:46 AM   #3 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 6
Gallery: 0
jjmich83 is on a distinguished road
Default

I was able to get a code reader from a buddy at work and Ive got three transmission codes that popped. P0741,P0783 and P0700.
I know P0700 is a basic transmission had a fault, but what common part would cause P0741 and P0783 that would be related to the noise that I'm getting?
jjmich83 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 06-20-2014, 09:31 AM   #4 (permalink)
Veteran
 
exist3nce's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Ontario, Canada
Posts: 1,360
Gallery: 9
exist3nce is an unknown quantity at this point
Default

Damn that is a horrible noise... but good diagnosis video. I was going to say that really sounds like its coming from the transmission area - but you already figured that out. My guess would be trans fluid pump is on its way out, which is inside the transmission and driven by the engine when its running.
__________________
2004 Optra/Forenza/Lacetti - 225whp - Haltech Sprint500 - CT12B - Professional P&P - Getrag F28 6spd - KW V3 Coilovers - FX35 Retrofit
2002 IS300 5MT - 615whp - AEM EMS - GT4088R - Built 9.5CR - R154 - TRD LSD - SupraTT T/B - Varex - LS430 Retrofit
exist3nce is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Suzuki Forums: Suzuki Forum Site > Suzuki Models > Suzuki Forenza & Reno Forum

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Suzuki Forums: Suzuki Forum Site forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 06:25 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.