F6A Suzuki Van A/T, Crank but, No spark, No start. - Suzuki Forums: Suzuki Forum Site
Suzuki Forum Suzuki Forums

» Auto Insurance
» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   Suzuki Forums: Suzuki Forum Site > Suzuki Models > Other Suzuki Models > Suzuki Carry & Every Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Garage Today's Posts Auto EscrowAuto LoansInsurance Advertise

Suzuki-Forums.com is the premier Suzuki All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-12-2018, 03:47 PM   #1 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Sep 2014
Location: Consolacion cebu
Posts: 2
Gallery: 0
kakardz is on a distinguished road
Default F6A Suzuki Van A/T, Crank but, No spark, No start.

Good day, friends
Hope you have a great day.
hope this thread can help with my issue, on my Suzuki Van F6a A/T
(Problem)...

Crank but, No spark, No Start..
* I check the fuel pump and doing oky
* fuses are also doing oky
* I check the Ignition Coil oky, BUT (Manually check like putting the output terminal with a spark plug and connect to the negative ground then the neg. side of the Coil scratch to the Negative ground ) it does spark. but when i connect then they way it should, its does NOT spark. also I try to check injector also does NOT fire gasoline i check the line positive is good but NO pulse on the negative side.

Thank..
kakardz is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-12-2018, 05:11 PM   #2 (permalink)
Veteran
 
aquanaut20's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: FraserValley, BC, Canada
Posts: 8,093
Gallery: 0
aquanaut20 is on a distinguished road
Default

Your first task is to verify the power and ground to the ECU

do not apply batt voltage to the injectors, they are pulse width modulated and you will damage them..

Have you used a pressure gauge on the fuel supply?

... Philip
__________________
.... Philip

92 Ford Explorer, 450k
97 Ford Explorer, 400k
99 Tracker, 4dr, 4x4, 2L DOHC, auto 265k
aquanaut20 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-13-2018, 04:28 PM   #3 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Sep 2014
Location: Consolacion cebu
Posts: 2
Gallery: 0
kakardz is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by aquanaut20 View Post
Your first task is to verify the power and ground to the ECU

do not apply batt voltage to the injectors, they are pulse width modulated and you will damage them..

Have you used a pressure gauge on the fuel supply?

... Philip
Hi aquanaut20, good day. thank you for your reply.

i don't have this pressure gauge to test on the fuel supply, but i test to fuel rail to open, one side(big bolt) on one end, and i try to crank and YES, i have this shower of gasoline hehehe.. im almost taking a bath..
*now i try to remove the whole fuel rail with 3 injectors, and Crank it NO fuel coming out from the injectors

*ill check this power and ground to the ECU,
but little question i try to switch the key,there is no problem or error on the dashboard check engine is like the original way with light on. it doesn't mean my ECU have no power or ground?

Thanks
have a great day

kakardz
kakardz is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Suzuki Forums: Suzuki Forum Site > Suzuki Models > Other Suzuki Models > Suzuki Carry & Every Forum

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Suzuki Forums: Suzuki Forum Site forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 02:56 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.