Reduced power at 2K Rpm and Aircon issues - Suzuki Forums: Suzuki Forum Site
Suzuki Forum Suzuki Forums

» Auto Insurance
» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   Suzuki Forums: Suzuki Forum Site > Suzuki Models > Other Suzuki Models > Suzuki Alto Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowAuto LoansInsurance Advertise

Suzuki-Forums.com is the premier Suzuki All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-07-2016, 07:36 PM   #1 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 1
Gallery: 0
kvlu1990 is on a distinguished road
Default Reduced power at 2K Rpm and Aircon issues

Hello folks. I've recently acquired a 2011 model Alto (named Celerio locally) with a K10b engine. I'm currently at my wits end trying to figure out what's wrong with the engine. Can I have fellow Alto owners chime in to see if this is normal operation for the car or not?

I've noticed that there is a spot around 2K RPM where the engine is extremely sluggish. In fact, I can put my foot down to the floor in 3rd and the car barely accelerates. Often, I need to drop to 2nd, build some revs, and then shift back to 3rd. Car pulls fine in 3rd as long as it's past 2.1K RPM. I also noticed a low grinding sound whenever I get stuck in that RPM range. Sound goes away when I let off the gas, or when revs increase.

So far, I've removed and cleaned the throttle body, checked the TPS, cleaned the IACV, cleaned the spark plugs, and replaced the air filter. Car sounds better, but that flat spot at 2K is still there.

Things get a lot worse when I turn on the A/C. With Aircon running, it's like I have 4 other people in the car with me. It's fine(ish) with me, but it introduces a different problem. When I have the A/C on, idle changes from time to time in conjunction to the compressor kicking in and out. I found that it has an effect on the vacuum going to the brake booster, making stop and go traffic a bit of an off putting situation. Brakes suddenly grab while crawling whenever the compressor disengages, making the car lurch to a stop.

I like the car so far, but I would love it more if I could resolve these issues.
kvlu1990 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Suzuki Forums: Suzuki Forum Site > Suzuki Models > Other Suzuki Models > Suzuki Alto Forum

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Suzuki Forums: Suzuki Forum Site forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 02:39 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.