Suzuki Forums: Suzuki Forum Site - Reply to Topic
Suzuki Forum Suzuki Forums

» Auto Insurance
» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   Suzuki Forums: Suzuki Forum Site > Suzuki Models > Suzuki Jimny, Sierra & Samurai Forum > Loss Of Power
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowAuto LoansInsurance Advertise

Suzuki-Forums.com is the premier Suzuki All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Thread: Loss Of Power Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Suzuki Forums: Suzuki Forum Site forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in


Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
05-15-2013 08:20 PM
snakie I'll try that this weekend thanks for the advice
05-15-2013 05:59 PM
Baratacus If it was my samurai I would say its the hot idle compensator. Since you have a TPS, then you don't have a carburetor though. I'm sure your vehicles probably have an intake air sensor and intake augmentation valve on them to compensate for hot idle temperatures. check to see if the sensor is functioning and that the intake hot idle port isn't coked up and sticking.
05-14-2013 10:02 PM
snakie I have the exact same problem with my sierra. It even stalls sometimes after i try to restart. I find it is worse on Hot days (I live in the Cayman Islands so hot days are often). If anyone has had this problem even with the samurai it would help. I wouldnt think its good for the engine and hope to get it fixed soon
05-11-2013 07:03 AM
Joe237317
Loss Of Power

Hi all,

I have Suzuki Jimny Sierra 1.3, just had engine overhaul, fuel pump and filter changed, when the engine is hot or used for long period, the idle suddenly drops and engine dies, you can restart but when on idle the the engine drops and looses power, I just had engine diag done and no issues on the computer box. The TPS was checked and no issue found, new sparkplugs and sparkplug wires.

Anyone knows what could cause the problem?

Thanks in advance!!!

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 06:34 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.