Suzuki Forums: Suzuki Forum Site - Reply to Topic
Suzuki Forum Suzuki Forums

» Auto Insurance
» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   Suzuki Forums: Suzuki Forum Site > Suzuki Models > Suzuki Jimny, Sierra & Samurai Forum > Heater hot/cold switch doesn't work
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowAuto LoansInsurance Advertise

Suzuki-Forums.com is the premier Suzuki All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Thread: Heater hot/cold switch doesn't work Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Suzuki Forums: Suzuki Forum Site forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in


Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
10-20-2012 10:23 PM
Smallblock Wow thanks for the replys guys. I'll have a good starting point as to what to look for now.
10-20-2012 06:49 PM
arlo If my understanding is correct.
The control cables from the back of the panel in the
cabin work with wire inside a spiral sheath.
On my '87 those wire insides have a bend at the
end where they attach to the plate where the
slides are mounted. The sheath is held in place
with a crimped clip that is part of the plate.
There is no screw holding the crimped clamp.
To see the plate:
Remove the knobs off the controls. (pull towards
yourself...slide off in your fingers)
Place all the switches and slides in the middle of
their travel throw.
Pull the plastic panel with instructions on it into
the cabin with a hooked device.
Take the fastening screw out of each end of the
slide panel.
You should be able to push the slides back into
the dash at this time. Do that.
Carefully bend the plate down into sight.
There should be 3 cables coming to the plate,
one on the left side and two on the right.
the heat one is on the right.
From that point you may be able to repair the
problem. ( add a screw or whatever)
It is not hard to replace that whole plate, just
detach all the cables and wires and find a different
one to replace it. (mine came from a Suzuki Forza
donor ... if a Sami is not available to you)
If that is not an option, you could attach a common
choke cable to the hot water valve on the firewall,
available at most auto supply places.
Hope this helps you get adjustable heat sources.
Some just open the hood and move the hotwater
switch to on and leave it there until next summer
when you open the hood and move it the other way.
Hope this helped you enjoy your Sami.
10-20-2012 09:24 AM
Azelgin .:Suzuki Download Archive:.
10-20-2012 08:51 AM
Smallblock
Quote:
Originally Posted by bigbasshb View Post
There is a metal clip that is fastened by a phillips screw. Look for it... They don't just fall out. If it came out of that clip there is another problem with the cable binding or the valve on the firewall not moving freely.
Good luck
That clip is probably missing. The cable moves freely inside the liner and I can easily move the valve outside with the cable unhooked. There's just nothing behind the dash controls to keep the liner from moving along with the wire inside.
How do I get the heater controls out to work on it? Does anybody
have a PDF servic manual on these?
10-20-2012 08:29 AM
bigbasshb There is a metal clip that is fastened by a phillips screw. Look for it... They don't just fall out. If it came out of that clip there is another problem with the cable binding or the valve on the firewall not moving freely.
Good luck
10-20-2012 07:38 AM
Smallblock '87 Samurai
10-20-2012 05:08 AM
Mikeww What vehicle is it on?
10-19-2012 09:58 PM
Smallblock
Heater hot/cold switch doesn't work

My hot cold switch doesn't work. The whole outside liner of the control cable moves rather than just the inside. What holds the cable sheath to the heater controls. I think the problem is in the center of the pic that I took though the ash tray hole. is something missing?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 05:43 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.