Suzuki Forums: Suzuki Forum Site - View Single Post - Rough idle only on startup w/ Forenza
Suzuki Forum Suzuki Forums

» Auto Insurance
» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   Suzuki Forums: Suzuki Forum Site
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowAuto LoansInsurance Advertise

Suzuki-Forums.com is the premier Suzuki All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
View Single Post
Old 04-14-2013, 12:42 PM   #1 (permalink)
Forenzist
Newbie
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 3
Gallery: 0
Forenzist is on a distinguished road
Default Rough idle only on startup w/ Forenza

I have a 2006 Forenza. It is exhibiting the following symptoms:

1) Usually on startup, it idles rough for about 20 seconds. Then it runs fine after that, until it sits for a while. It's been doing this for about a month. It only happens if its been off for at least several hours. But sometimes it doesn't do this at all for days at a time. Then it starts doing it again. No engine warning lights come on at all.

2) The problem is getting progressively worse. Meaning that, although it is still intermittent (doesn't always happen), the idle is rougher and lasts longer. It started out only idling rough about 5 seconds. And doesn't need to sit as long in order for this to happen.

3) If I start moving while it's still idling rough, it kind of bogs down as I apply gas, but after the 20 seconds, it runs fine. It almost seems like it has excess oil or gas inside the engine that has to get worked out before it runs well.

I appreciate any feedback.
Forenzist is offline   Reply With Quote
 
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 03:16 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.